Hvad kommer AI til at gøre for de sociale medier?

2025-02-07

I en artikel fra dr.dk skriver de om en undersøgelse, som Epinion, som er en analyse- og rådgivningsvirksomhed, har lavet for DR Ultra Nyt. Her spurgte de børn i Danmark fra 9-14 år "Tænker du over, at billeder og videoer, du ser online, kan være falske og lavet med AI? Det kunne være billeder og videoer på TikTok eller Instagram."

Her svarede de:

  • Ja, meget: 12 procent
  • Ja, lidt: 51 procent
  • Nej: 31 procent

Her var der alligevel ca. 1/3 som ikke tænkte over, at det kunne være fake eller lavet af AI.

Billede fra https://vida.id/en/blog/how-to-protect-your-business-from-deepfakes

I artiklen kommer de også ind på, hvilke konsekvenser deepfake kan have. Deepfake er en teknologi, der er lavet med AI, altså kunstig intelligens. Deepfake teknologien kan lave falske billeder og videoer af personer. Den kan også kopiere personers stemmer. Deepfakes kan derfor få det til at ligne, at personer gør og siger noget, der aldrig er sket i virkeligheden. Deepfake kan nemlig sprede misinformation om forskellige ting, fx ser man mange billeder fra konflikten i Gazastriben. Rigtig mange kan være taget ud af kontekst, eller de kan være decideret falske. Det skaber et forkert billede af virkeligheden for børn og unge, og det gør, at de bliver trukket yderligere ud i en meget polariseret debat, skriver de. Men det kan også være deepfake om skønhedsidealer og kropsforståelse.

- Det kan skabe nogle helt forkerte idealer om, hvordan kroppen skal se ud. Det er et stort problem, fordi det kan skabe mistrivsel, hvis man hele tiden forholder sig til billeder af andre mennesker, som decideret ikke er ægte, siger Malte Siglev i artiklen.

Så deepfake er altså en stor ting, i forhold til AI på sociale medier og kan snyde mange mennesker. 


Hvis man tænker mere på den enkle virksomheds perspektiv, kan man på martetingdigital.dk finde forslag til, hvad AI kommer til at gøre ved sociale medier i fremtiden. 

Her kommer de ind på, at AI kan hjælpe med dataanalyse og målgruppeforståelse. Altså at AI kan hjælpe virksomheder med at forstå deres målgruppe bedre. Ved at analysere data fra sociale medier kan AI identificere mønstre i brugeradfærd, præferencer og engagement. Det giver virksomheder mulighed for at tilpasse deres strategier og indhold, så de bedre kan imødekomme deres kunders behov.

Så skriver de også, at AI kan hjælpe med automatisering af sociale medieopgaver. SåAI-værktøjer kan planlægge indlæg, overvåge engagement og endda besvare kommentarer og beskeder. Det frigør tid for marketingteams, så de kan fokusere på mere strategiske opgaver, som at udvikle kreative kampagner og opbygge relationer med kunderne.

Også forbedring af kundeservice. AI kan også spille en afgørende rolle i forbedringen af kundeservice på sociale medier. Chatbots, der er drevet af AI, kan håndtere kundehenvendelser døgnet rundt, hvilket sikrer, at kunderne får hurtige svar på deres spørgsmål. Dette kan øge kundetilfredsheden og skabe en mere positiv oplevelse for brugerne.

Så er der personalisering af indhold. En af de mest effektive måder at engagere brugere på sociale medier er gennem personalisering. AI kan analysere brugerdata og skabe skræddersyet indhold. Dette kan føre til højere engagement og konverteringsrater, da brugerne føler, at indholdet er relevant for dem.

Og til sidst forudsigelse af trends. AI har også evnen til at forudsige kommende trends på sociale medier. Ved at analysere store mængder data kan AI identificere, hvilke emner der er ved at blive populære, og hjælpe virksomheder med at tilpasse deres indhold og strategier i overensstemmelse hermed. Dette kan give virksomheder en konkurrencefordel og sikre, at de altid er på forkant med udviklingen.

Men så til sidst i artiklen kommer de også ind på, at der også kan være udfordringer med AI.

Men selvfølgelig er der også udfordringer ved AI i sociale medier. En af de største bekymringer er databeskyttelse og privatliv. Virksomheder skal sikre, at de overholder gældende love og regler, når de indsamler og bruger data. Derudover kan der være en risiko for, at AI-genereret indhold ikke altid rammer den ønskede tone eller stil, hvilket kan påvirke brandets image. Flere folk kan også være usikker på produktet eller virksomheden hvis de står at der er brugt AI. Men det er nok bare indtil at vi kender det bedre.

Så AI kan altså godt være en game changer for virksomheder, der gerne vil forbedre deres indhold på nettet. Lige fra forbedring af kundeservice til at forudsige trends. Men selvfølgelig kan AI ikke gøre alt for os, og der er også ulemper ved at bruge det som jeg lige har nævnt. 


Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang